Yleiskunnon kohottaminen

Yleistä purjelentoon liittyvää keskustelua ja informaatiota
Samu
Viestit: 21
Liittynyt: Su 30.12.2007 22:22
Viesti:

Yleiskunnon kohottaminen

Viesti Kirjoittaja Samu »

Onkos kukaan muu tehnyt uudenvuodenlupauksia terveellisimpien elämäntapojen ja yleensäkin yleiskunnon kohottamiseksi? :D

Itse kävin jopa lääkärissä josta tuomisina oli hieman koholla oleva alaverenpaine. Kolesteroli tulokset tulee myöhemmin, mutta kai nekin aika koholla ovat. Rasvaisten lihapiirakoiden syömisen lopetin kokonaan joulukuussa ja olutmääriä on pienennetty. Suolankäyttöä pitäisi tarkkailla ja jopa salaattia saada sinne liha-annosten joukkoon :oops:

Avatar
kartsa67
Viestit: 64
Liittynyt: Ma 11.06.2007 14:52
Paikkakunta: TYRNÄVÄ
Viesti:

Re: Yleiskunnon kohottaminen

Viesti Kirjoittaja kartsa67 »

Jep - minä olen myös :? Suolan ja sokerin käyttöä olen vähentänyt jo ajat sitten - ilman näkyviä vaikutuksia. Nyt lupasin olla ottamatta yhtään olutta tai karkkia viikolla. Viikonloppuisin on lupa nauttia sitten herkuista.

Liikuntaa harrastan säännöllisesti. Käyn aikidotreeneissä vähintään kolmesti viikossa - tosin kesällä hieman vähemmän, koska purjelentäminen taitaa viedä osan ajasta :P
-Kari Kangasluoma-

Avatar
timbe
Viestit: 86
Liittynyt: Ke 30.07.2003 22:11
Paikkakunta: Espoo

Re: Yleiskunnon kohottaminen

Viesti Kirjoittaja timbe »

Pari vuotta sitten muutin ruokailutapoja nyky suositusten mukaisesti sisältäen hieman vähemmän nopeasti imeytyviä hiilihydraatteja (peruna/pasta/riisi/vaalea leipä/olut):
-lounas jossa lautaselle puolet salaattia ja neljännes lihaa/kalaa sekä neljännes nopeita hiilareita perunaa/pastaa/riisiä
-välipalat tummaa leipää tai hedelmiä
-iltaruoka samoin kuin lounas

Vuodessa lähti 5kg ja vyötärö mitasta tuuma pois. Toinen vuosi on mennyt niin että tilanne pysyy yllä. Lisäsin myös liikuntaa mutta se kasvattaa taas ruokahalua. Luulisin että nopean hiilihydraatin saannin vähentäminen on se juju, jolla saa painoa pois. Ja välipalat, niitä kun muistaa syödä niin ei ole niin nälkäinen olo seuraavaan ruoka-aikaan menessä. Samalla poistui lounaan jälkeinen väsynyt olo. Suosittelen.

terv. timbe

Samu
Viestit: 21
Liittynyt: Su 30.12.2007 22:22
Viesti:

Re: Yleiskunnon kohottaminen

Viesti Kirjoittaja Samu »

Yksi ongelma on nykyään varmaankin myös kaikenlaiset lisäaineet. keinotekoista syömällä ei voida olettaa elimistön toimivan hyvin. Ennen vanhaan tällaisia ongelmia ei ollut, kun ruoka-ainekset tuli omalta tilalta ja syötiin puhtaasi. Itsellä suurin ongelma on muuttaa vanhoja ruokatottumuksia ja löytää uusia makuja, sillä tapoihin ja tottumuksiin kangistuu nopeasti. Toisaalta elämästä täytyy pystyä nauttimaan myös ruokavalion osalta ja jos salaateista ei tykkää, niin siitä ei sitten tykkää. Tipatonta tammikuuta en lähtenyt pitämään, kun viime vuonna tuntui tulevan perään tuplattu helmikuu :lol: .

Ismo
Viestit: 34
Liittynyt: Ke 05.02.2003 08:34
Paikkakunta: Lahti

Re: Yleiskunnon kohottaminen

Viesti Kirjoittaja Ismo »

Moi
Samu kirjoitti:Itsellä suurin ongelma on muuttaa vanhoja ruokatottumuksia ja löytää uusia makuja, sillä tapoihin ja tottumuksiin kangistuu nopeasti. Toisaalta elämästä täytyy pystyä nauttimaan myös ruokavalion osalta ja jos salaateista ei tykkää, niin siitä ei sitten tykkää.
Nyt ei kannata kangistua paikalleen vaan tulla PURJELENNON PAKKASPARLAMENTTIIN nauttimaan henkistä ruumiin ravintoa, ei lihota eikä kohota kolestrolia. Vanhat tottumukset romukoppaan ja liikkeelle, sellaisetkin jotka eivät ennen ole kyseisessä tilaisuudessa olleet. Taatusti nauttii elämästä kun tulee paikan päälle ja kuuntelee ja kommentoi suomalaisen purjelennon parasta asiantuntemusta. Ruokavalio on iltatilaisuudessa taatusti nautinnollinen.

Tipattomuuteen on vaikea ottaa mitään kantaa. Sanoisin kuitenkin että 09 - 10.02 -08 ei ole enää tammikuu...

Ismo/PLK

Samu
Viestit: 21
Liittynyt: Su 30.12.2007 22:22
Viesti:

Re: Yleiskunnon kohottaminen

Viesti Kirjoittaja Samu »

Miksipäs ei. Kyseinen viikonloppu kuluu kuitenkin 50-vuotissyntymäpäivillä (ei omilla) Länsi-Suomessa.

Vastaa Viestiin