S8 variometri

Kauppatori
HK
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 124
Liittynyt: Pe 20.04.2007 14:04
Paikkakunta: Raisio
Viesti:

S8 variometri

Viesti Kirjoittaja HK »

Hei
Päätin tarttua kynään kertoakseni uudesta hyvästä variometreistä.
Itseäni vanhana Peschgesin käyttäjänä on häirinnyt vuosikausia lähinnä Sloveniassa valmistettujen variometrien epämääräisyys. Jopa niin että pidin pitkään Bohlia päämittarina.
Tähän on tullut n.3v sitten olennainen parannus LXNavin tekemän S8 variometrin myötä. Pitkästä aikaa sanoo vario piip silloin kun se tuntuu myös pyrstössä.
Sain sellaisen esittelykäyttöön 3v. sitten. Ansensin sen vapaaseen reikään LXNavigationin MiniMap rinnalle. Heti aluksi siirsin audion S8:aan ja pienten säätöjen jälkeen myös silmäni Bohlista S8:aan. Ihastuin ja ostin omakseni kauden lopussa.
Markkinointia olen tehnyt aina sopivan tilaisuuden tullessa ja S8 ja sitä vastaavia laskimiin yhdistettyjä V8 varioita on Suomessa nyt 15-20 kpl. Moni on taputtanut selkään kiitokseksi
S8/V8:ssa on sisäkkäin kaksi erillistä variometria, toinen normaali ilmanpaineen muutosta paineanturilla mittaava ja toinen joka laskee nousunopeuden kiihtyvyysanturin integraalista. Niitä sopivasti yhteen laskemalla saadaan kerrassaan mainio variometrisignaali, ihan kuin vanhaan aikaan.(Zander/Peschges)
S8:sta (980e) on myös 80mm näytöllä varustettu malli S80(1110e).

Perusmallissa Club on valittavissa variometrinäytön lisäksi suunnistusnäyttö määrämaaliin tai Flarm(edellyttäen että ulkop.Flarm on kytkettynä). Niiden dataikkunat ovat monipuolisesti valittavissa. Pääsoittimen lisäksi on muutama apuosoitin.
Laite on täysin digitaalinen ja kaiken saa säädettyä mieleiseksi Setup valikon kautta

Perusmalliin saa tarvittaessa lisäsi:
- käyttäjäkirjaston +salasanat (kerhokäyttöön) 50e
- ilmatilat (jos ei parempaa ole) 200e
- lentotehtävän (jos parempaa ei ole) 200e
- vapaita sisäänmenoja (esim laskuteline) 50e
- keinohorisontti 860e

Käy katsomassa https://gliding.lxnav.com/products/s8/
S8:lle löytyy myös isoveli S10 (1850e) jonka erona on lähinnä sisäänrakennettu IGC loggeri ja GPS

Sokerina pohjalla on laitteen takaseinässä pistokkeet Flarmille (GPS:lle) ja Oudielle. Sähköt hoituvat samaa piuhaa pitkin. Tällainen yhdistelmä luo täysin vastaavan kokonaisuuden kun tuplaten kalliimpi yhdistelmälaskin (LX80/90XXX). Mitään ei puutu.
terv HK