Sivu 1/1

Uusia alafoorumeita

Lähetetty: Ke 05.03.2003 19:25
Kirjoittaja Elina
Ensimmäiseksi kiitos hienosta foorumista :D

Voisiko tänne luoda jonkinlaisen alafoorumin, jonne kerättäisiin ilmailuaiheisia huumoripläjäyksiä? Niitä on varmaan itse kunkin sähköpostiin kertynyt ja aina tuntuvat olevan hukassa kun pitäisi jollekin näyttää :)

Lähetetty: Ke 05.03.2003 22:04
Kirjoittaja Hannu N
Kiitoksia kehittämisehdotuksesta. Kuulostaa ihan hyvältä ja naurettavalta idealta. Kuunnellaan kommentteja pari päivää ja ryhdytään sitten toimeen.


09.03.2003
Perustetaan tällainen ilmailuhuuhoripalsta. Toivotaan osallistujilta kuitenkin asiallisuutta vitseissään ja huumorissaan. Ja edelleen kirjoitusten pitää liittyä aiheeseen.
Parhaita tarinoitahan ovat tositarinat. Mutta silloin pitää muistaa olla loukkaamatta ketään.

Purjelentokurssi-ilmoituspalsta

Lähetetty: Ti 16.01.2007 14:46
Kirjoittaja IlkkaN
Voisikos tänne tehdä palstan, jossa voisi ilmoitella purjelento- ja moottoripurjelentokursseista?

Kuinka moni purjelentokerho haluaisi ilmoittaa kursseistaan täällä?
Nyt purjelentokurssi-ilmoituksia näyttää olevan muilla ilmailu-aiheisilla foorumeilla.

Re: Uusia alafoorumeita

Lähetetty: Ke 21.05.2014 18:07
Kirjoittaja topspeed1
Allekirjoittanut on 2011 saanut positiivisen rahoituspäätöksen lekovaneria hyödyntävän alle 70 kg lentokoneen start up yrityksen perustamiseen.

Ongelma on että olen bännätty kaikilta kotimaisilta ilmailusaiteilta....paitsi tältä niin työvoiman saaminen on vaikeaa ja innostuneen joukon kokoaminen asian ympärille.

Tavoitteena on hyödyntää kevytrakenteita ja valmistaa äärimmäisen kevyt ja optimoida vastus erittäin pieneksi jolloin aikaansaadaan äärimmäisen tehokas ( kevyt ja vähäinen vastus ) huokea jokamiehen aurinkoenergialla lentävä ilman lupia lennettävä turvallinen lentolaite, jonka sakkausnopeus täyttää USA FAR Part 103 tiukat määräykset ....sakkausnopeus alle 24 KTS ( 43 km/t ).

Koska missään ei keskustella uusiutuvin luonnonvaroin tapahtuvista lentomenetelmistä suomeksi..voisiko tänne sellaisen perustaa..nämähän ilmaan päästyään ja pilvikelien yllättäessä muuttuvat liitimiksi....purjekoneiksi ????

Kaikki alkoi Englannissa 1978 Solar Onesta; http://www.youtube.com/watch?v=y6W426BaFoM

Freddie To ja David Williams; http://en.wikipedia.org/wiki/Solar-Powe ... _Solar_One

Itsetoivoisin mukaan nämä ilmailun perusasiat ( alla ) hallitsevia henkilöitä, mutta erityisesti aurinkoenergiatekniikan guruja ! Mahdollisesti kokemusta jonkinlaisen liitimen rakentamisesta. Oma kokemukseni rajoituu tällä hetkellä koneen suunnitteluun ja lennokkien rakentamiseen. Oma lentokokemukseni on miltei nolla....paitsi sitten kymmenet R/C lennokit...ja muutama keikka kaverien kyydissa ( sauvaa ja polkimia sekä kaasua että laippoja alustavasti kokeillen ). Uskon että tällä kokemuksella myös tätä konetta voidaan lentää VFR olosuhteissa tyynessä kesäillassa.

http://people.bath.ac.uk/ensmjc/Notes/stability.pdf
http://en.wikipedia.org/wiki/Longitudin ... _stability
http://www.pilotfriend.com/training/fli ... bility.htm
http://www.free-online-private-pilot-gr ... lance.html

Ideaali voisi olla jos aurinkoenergia- ja lihasvoimakone voitaisiin joskus yhdistää...tässä yksi uusimpia lihasvoimakoneita; https://www.youtube.com/watch?v=hOWSn8syCyM

Tässä vanhin lihasvoimaleko ( 1962 ); https://www.youtube.com/watch?v=FQq72OvEGcw

Re: Uusia alafoorumeita

Lähetetty: To 19.03.2015 16:49
Kirjoittaja Antti K
Ehdottaisin perustettavaksi jonkun off-topic tms alafoorumin, missä voi käydä purjelentoon littymättömiä keskusteluita.
Yst.Terv. Antti

Re: Uusia alafoorumeita

Lähetetty: Pe 20.03.2015 21:40
Kirjoittaja vostok
Antti K kirjoitti:Ehdottaisin perustettavaksi jonkun off-topic tms alafoorumin, missä voi käydä purjelentoon littymättömiä keskusteluita.
Yst.Terv. Antti
Ehdottaisin näihin tarpeisiin käytettävän Flightforumin Vapaa keskustelu -osiota. Jokaisen keskustelijan omalla vastuulla olisi sitten olla olematta porttikiellossa.

Re: Uusia alafoorumeita

Lähetetty: La 21.03.2015 11:02
Kirjoittaja Antti K
vostok kirjoitti: Ehdottaisin näihin tarpeisiin käytettävän Flightforumin Vapaa keskustelu -osiota.
No syystä tai toisesta tähän ei ole halua tai tämä ei onnistu kaikilta. Toisekseen minusta on ihan hyvä, että täällä pulinajaksolla on katto korkealla ja seinät leveällä että kaikki mahtuu. Silti toivon, että purjelentofoorumin keskustelu pysyy purjelento aiheessa. Siispä pitäydyn ehdotuksessani, että näille muille jutuille voisi avata jonkun avoin keskustelu, off-topic tms alafoorumin.
Yst.Terv. Antti

Re: Uusia alafoorumeita

Lähetetty: To 05.11.2015 11:42
Kirjoittaja Antti K
Up!

Ehdotan edelleen off-topic alafoorumia.

Antti