Nuorten maajoukkue

Palsta nuorille ja/tai aloitteleville harrastajille

Valvoja: junior

Avatar
Alfalima
WGC 2008 Team
Viestit: 485
Liittynyt: Ma 03.02.2003 16:48
Paikkakunta: Helsinki

Nuorten maajoukkue

Viesti Kirjoittaja Alfalima »

Tervehdys,

Viime viikonvaihteessa Vierumäellä kokoontui joukko suomalaisia kilpapurjelennon harrastajia tarkoituksena muodostaa Maajoukkue. Maajoukkue ei ole mikään yhteen kilpailuun nimetty edustusryhmä, vaan laajempi joukko purjelentäjiä. Maajoukkueen toiminnan tarkoitus on harjoitella ja muutenkin kehittää yhdessä suomalaista kilpapurjelennon osaamista.

Nuoret ovat valmennustoiminnassa avainasemassa. Nuorena on vitsa väännettävä, sanoo jo perinteinen sananlaskukin. Nuorilla on kuitenkin elämäntilanteista johtuen usein muitakin kiireitä hyvien harrastusten lisäksi. On opiskelua, kesätöitä sun muuta, mutta ennen kaikkea saattaa olla pulaa harrastukseen tarvittavasta rahasta ja muista resursseista.

Nyt kasaan koottu maajoukkue ei tuo ratkaisua kenenkään raha-ongelmiin, mutta yhdessä joukolla puuhastellessa löytyy niihinkin ongelmiin useimmiten ratkaisu. Mutta kaikkein tärkeintä on mahdollisimman aikaisessa vaiheessa päästä mukaan valmentautumaan kilpapurjelentäjäksi. Siihen ei tarvita kuin intoa ja palava halu kehittyä omassa harrastuksessa.

Meillä oli 2003-04 ensimmäistä kertaa valtakunnassa purjelentovarusmiehiä. Kolme nuorta miestä suoritti asepalveluksen Urheilukoulussa ja samalla he saivat aimo annoksen opetusta, opastusta ja valmennusta purjelennosta.

Tänä päättyneenä kesänä tuo ryhmä muodosti 75% nuorten maajoukkueesta MM-kisoissa. Ja ketään muuta väheksymättä ja em herroja mitenkään asettamatta järjestykseen haluan erityisesti mainita Leino Kuuluvaisen. Hän oli varusmiespalveluksen alkaessa 19-vuotias nuorimies, abiturientti ja hänellä oli 80 tuntia purjelentotiimaa. Vajaa kaksi vuotta myöhemmin hän oli mukana edustusjoukkueessa ja täytti paikkansa vallan mainiosti, sijoittuen kerholuokassa 14.

Seuraavat Nuorten MM-kista ovat 2007 Rietissä ja sitä seuraavia vuoden 2009 kisoja on haettu Räyskälään.

Noita Räyskälässä mahdollisesti lennettäviä Nuorten MM-kisoja silmällä pitäen - Leinon esimerkkiä noudattaen - on hyvin aikaa valmentautua oivaan kisakuntoon. Maajoukkueeseen tarvitaan nuoria, joita ajatus kiinnostaa. Pelkkä mielenkiinto ei tietenkään riitä, vaan tarvitaan työtä ja sitoutumista - kovaa työtä. Kova työ on pääosin onneksi lentämistä ja sehän on kivaa, joten mistään hölmömmästä projektista ei ole kyse.

Olkoon tämä viesti kutsuna kaikille Suomen nuorille purjelentäjille tulla mukaan nuorten maajoukkueen toimintaan ja valmennukseen. Jos tunnet itse kiinnostusta, tai tiedät jonkun muuten sopivan henkilön, lähetä minulle sähköpostia, niin kokoamme joukon kasaan.

Tämä kutsu ei tietenkään ole lupaus edustuspaikasta. Ne ratkeavat myöhemmin ja ratkaisun tekevät aivan eri henkilöt kuin minä. Harjoitus tekee mestarin- pitää paikkansa myös purjelennossa ja nyt siihen on oiva tilaisuus. Ja tavoitteena menestys kotikisoissa - siinä porkkana.

Laittakaa viestiä tulemaan,

Antti
THINK POSITIVE - FLAPS NEGATIVE!

Avatar
Alfalima
WGC 2008 Team
Viestit: 485
Liittynyt: Ma 03.02.2003 16:48
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Alfalima »

Vuoden 2009 nuorten MM-kisat järjestetään Räyskälässä.

Kotikisat on oiva tilaisuus tavoitella menestystä nuorten MM-tasolla. Kisaan ovat oikeutettuja osallistumaan nuoret, jotka täyttävät vuonna 2009 25 vuotta ja sitä nuoremmat. Eli -84 syntyneet ja nuoremmat.

Maajoukkueen rinkiin tullaan perustamaan RÄYSKÄLÄ-2009 ryhmä. Ryhmän tavoitteena on valmentautua ja menestyä kotikisoissa.

Kaikki Suomen nuoret purjelentäjät, jotka vähänkään tuntevat kiinnostusta aiheeseen, ottakaa yhteyttä. Tuon lokakuisen viestini perusteella on jo muutama yhteydenotto tullut, mutta valtakunnasta löytyy varmasti muitakin asiasta kiinnostuneita nuoria.

Toiminta aloitetaan jo alkavana kesänä. Tietysti myöhemminkin pääsee mukaan. Ja valmennukseen pääsevät kaikki halukkaat. Ei karsita.

Kevään ensimmäiset purjelentopilvet on havaittu lounaissuomen taivaalla helmikuun 27. päivä. Lentokausi lähestyy huimaa vauhtia. Koneet pian lentokuntoon ja ei muuta kuin lentämään.

Antti
THINK POSITIVE - FLAPS NEGATIVE!

Vastaa Viestiin