uudet flarmit

Yleisön pyynnöstä palsta PDA- ja muillekin ohjelmille
Asko/Kiy
Viestit: 23
Liittynyt: Ma 24.04.2006 09:39

uudet flarmit

Viesti Kirjoittaja Asko/Kiy »

Terve!

Olemme KIY:ssä hankkimassa flarmeja puuttuviin koneisiin. Vaihtoehtoina on purkkimalliset, jotka piilotetaan näkyvistä. Ainoastaan näytöt jää näkyville. Eli niitä kokonaisia näytöllisiä ei oteta huomioon.

LX:n Redboxin manuaali sanoo, että RF range = max 5 km. Flarm.com-nettisivut mainostaa, että PowerFLARMilla range yli 10km. Tosin PowerFLARM-manuaali sanoo 5...8 km (typ).

Liekö noilla em. rangeilla merkitystä? Lennolla ei lie (?), mutta vaikuttaako tuo noihin maa-asemiin? Onko eroa lähetystehoissa vai vastaanottimien herkkyyksissä?

Onko kellään kokemusta tuosta PowerFLARMista?

Näyttöjä olen myös googlaillut. Onko kokemuksia tästä "http://www.lxnav.com/accessories/flarmview2.html" tai tästä "http://www.lxnav.com/accessories/flarmview-57.html" . Noissa uusissa malleissa näyttäisi olevan ominaisuus "Downloading Flights from flarm", joten erillistä kortinlukijaa ei tarvitsisi asentaa.

Kommentteja?

T: Asko

tapio k
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 115
Liittynyt: Ti 10.12.2013 08:32

Re: uudet flarmit

Viesti Kirjoittaja tapio k »

Viime kesän OSTIV TSP-kokouksessa kanadalainen Dan Cook kertoi powerflarmin käytöstä valaisevasti. Laite antaa kuulemma keossa lennettäessä niin paljon varoituksia, että sitä ei kuuntele kukaan. Siksi kisoissa se kytketään nostoon tultaessa pois ja jos muistetaan, taas takaisin. Jos tahdot, voin lähettää asennuksesta ja käytöstä oppaan.
.fi
Itselläni on käytössä Zeus, Red box ja Colibri II, jotka toimivat yhdessä siten, että sekä Zeuksen että Colibrin näytöllä on flarmin tiedot, myös muiden variometrinäytöt. Siis vaihtoehtoja näytöille on vaikka kuinka monta. Paskamaista on näiden laitteiden jokavuotinen päivittäminen.

tapio.kimanen(at)saunalahti

Hytsky
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 290
Liittynyt: To 01.07.2010 23:48

Re: uudet flarmit

Viesti Kirjoittaja Hytsky »

Powerflarmissa on kaksi vastaanotinta ja yksi lähetin. Kahdella vastaanottimella, ja kahdella eri paikoissa olevilla antenneilla, saadaan vähennettyä kuolleita kulmia, joten koneita ei jää katveisiin niin helposti. Tämä selittänee mahdollisesti lisääntyneet varoitukset joissain tilanteissa.

Varoitusten uskoisin tulevan samanlaisista tilanteista eri flarm laitteilla.

kristian
WGC-2006 Team
Viestit: 472
Liittynyt: Ma 03.03.2003 14:27

Re: uudet flarmit

Viesti Kirjoittaja kristian »

Näytöttömiä flarmeja on myös Lxnav Mouse, joka on käytännössä gps-antennin kokoinen. Ainakin yksi Powerflarm taitaa lennellä E-Suomen taivaalla?

Flarmin kantaman suurin rajoite on antennin sijainti koneessa. Kesällä tulee päivittäin vastaan koneita jotka näkyvät flarmissa vasta ohitustilanteessa rinnalla. Laittakaa ne antennit paikkaan josta on suora näköyhteys edes etusektoriin, muuten koko laite on aivan yhtä tyhjän kanssa. Jos kantama on yli 2 km joka suuntaan, asennusta voi pitää onnistuneena. Kyllähän niitä koneita näkee tietyissä sektoreissa yli 5 km päästä. Max rangen saa itse määritellä conffitiedostossa, mutta kuten sanottu, määräävä tekijä on yleensä se kaverin antenni.

Kisoissa flarmista napinpainalluksella äänet pois väärien piipitysten välttämiseksi.

RR
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 289
Liittynyt: Ti 04.02.2003 10:30

Re: uudet flarmit

Viesti Kirjoittaja RR »

Moi,

Meillä on koneessa ollut kesän Powerflarm ja ollaan oltu siihen tyytyväisiä. Ei ole tullut sen enempää varoituksia keossa kuin normaalillakaan ja kantama on ollut todella hyvä - jopa yli 10 km ilmassa on koneita nähty "tutkalla". Toinen antenni on rungossa ja toinen mittaritaulun päällä.

Riku

Avatar
Matts
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 415
Liittynyt: Ti 18.02.2003 21:12
Paikkakunta: Mustasaari

Re: uudet flarmit

Viesti Kirjoittaja Matts »

Tavalliseenkin flarmiin voi ostaa splitterin jonka avulla voi asentaa kaksi antennia.

HK
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 116
Liittynyt: Pe 20.04.2007 14:04
Paikkakunta: Raisio
Viesti:

Re: uudet flarmit

Viesti Kirjoittaja HK »

Flarmi kahdella antennilla
Keskustelin periteisen Flarmin varustamisesta jakajalla ja kahdella antennilla Power Flarmin hemmon kanssa.
On niin että kahdesta antennista lähetetyt signaalit voivat mennä ristiin ja lopputulos huononee.
Power Flarmissa käytetään tämän takia kahta rinnakkaista taajuutta.
terv HK

Vastaa Viestiin