Terveiset Jacasta!

Kokemuksia purjelentomatkailusta niin Suomessa kuin maailmallakin.

Valvoja: Alfalima

Avatar
Alfalima
WGC 2008 Team
Viestit: 485
Liittynyt: Ma 03.02.2003 16:48
Paikkakunta: Helsinki

Terveiset Jacasta!

Viesti Kirjoittaja Alfalima »

Tässä muutama kuva Jacasta Espanjasta. Liittyvät seuraavaan viestiin.

Kuva
Antti ja Pentti Lehto lähtöryhmityksessä. Taustalla NIL:n Januksessa Kai Tynkkynen ja Pekka Ylipaavalniemi.

Kuva
Hinauksessa Robinin perässä. Kenttä jää vasemmalle heti kuvan ulkopuolelle. Vasemmassa yläkulmassa häämöttää Jacan kaupunki 14 km päässä. Hinaus oli miellyttävä kokemus ja jos hinaajasta haluatte tarkemman kuvauksen kyselkää Jacan kävijöiltä...

Kuva
Pilviraja 2000m QNH ja vuori noin 1700m MSL. Kentän korkeus merenpinnasta on 685m. Nihkeän kelin johdosta en tohtinut varsinaisesti lähteä matkalennolle. Kuva todistaa läheisen vuorenhuipun kierron, joka sekin oli ihan mukava pikku haaste noissa oloissa.

Kuva
Brittien Discus, Santa Cilia de Jacan kenttä taustanaan. Kentällä oli noin 30 pursikonetta ja lähes kaikki vieraat olivat brittejä.

Antti

Avatar
Alfalima
WGC 2008 Team
Viestit: 485
Liittynyt: Ma 03.02.2003 16:48
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Alfalima »

Tervehdys,

Kävin kuokkavieraana NIL:n leirillä Jacassa pohjois Espanjassa maaliskuun viimeisinä päivinä. Säät eivät suosineet, sateiden lomassa pääsin toki lentämäänkin kolmena päivänä. Pilvet roikkuivat vuorien huippujen seassa, ripauttaen vettä aina silloin tällöin, eikä aaltoa löytynyt.

Kaitsu Tynkkynen on leirin isäntänä paikalla jo neljättä viikkoa ja urakka päättyy pääsiäisenä. Toistakymmentä purjelentäjää eri puolelta Suomea on leirin aikana tutustunut Pyrenneiden ihmeisiin. Todettakoon, että ainoa huonon sään jakso olivat nuo maaliskuun viimeiset päivät. Heti kun lähdin, sää parani uudelleen ja Pentti kertoili eilen lentäneensä HC ajan ja tänäänkin aamu valkeni pilvettömänä.

Kaitsu vei NIL:n Januksen syksyllä mukanaan Espanjaan siirtyessään viettämään talvea etelän lämpöön ja tuo sen pääsiäisenä takaisin. Kaikki leirille osallistuneet eivät suinkaan ole olleet kerhon jäseniä, vaan mukana on ollut purjelentäjiä Kouvolasta ja Oulusta.

Oma visiittini Jacaan liittyy toukokuussa Ocañassa järjestettävään British Overseas Nationals-kilpailuun, johon on tarkoitus osallistua. Ajattelin, että kun koneen raahaa noin kauas, voi sillä saman tien lentää vähän enemmänkin. Pentti lentääkin Jacassa vielä loppuviikkoon ja sen jälkeen kalusto siirretään Ocañaan Madridin lähelle. Tarkoituksena on tehdä vielä yksi reissu sinne pääsiäisen jälkeen ja sitten varsinainen kisareissu toukokuussa.

Lisää Espanjasta muilta Jacan kävijöiltä toivon mukaan tällä samalla "jaksolla", mutta viimeistään kuun lopulla Ocañan reissun jälkeen.

Antti :D
THINK POSITIVE - FLAPS NEGATIVE!

Vastaa Viestiin