XCSoar FIN kartta + ilmatilat

Yleisön pyynnöstä palsta PDA- ja muillekin ohjelmille
Juha Nissi
Viestit: 2
Liittynyt: Ke 28.03.2018 20:14

XCSoar FIN kartta + ilmatilat

Viesti Kirjoittaja Juha Nissi » Ke 16.05.2018 08:42

Tervehdys,

Mitä karttatiedostoa ja ilmatilaa nykyään Te muut purjelentäjät suositte? XCSoarin tarjoamia vai oletteko kyhänneet omia karttoja ja ilmatiloja?

Itseäni häiritsee pahoin Nummelasta lentäessä yläpuolinen TMA jonka alla D-alueet ovat. Olisi mukava saada D-alueille korkeushälytys mikä olisi helppo muokata päivittäin ACC:n myöntämien korkeusrajojen mukaisesti.

Onko vinkkiä ja tai muita ajatuksia asian suhteen?

T. Juha

vostok
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 132
Liittynyt: Su 15.11.2009 00:52

Re: XCSoar FIN kartta + ilmatilat

Viesti Kirjoittaja vostok » Ke 16.05.2018 11:16

Tuossa mun kyhäämä karttatiedosto: http://vostok.kapsi.fi/xcsoar_finland_v ... -05-16.xcm

Maaston korkeus sama kuin xcsoarin karttageneraattorin aikoinaan tekemässä kartassa. Nykyään karttageneraattori on hajalla ja antaa vain nollaa korkeudeksi leveyspiirin 60 yläpuolella.

Järvet ja tiet on MML:n vektorimaastokartasta. Lisäksi on piirretty lentokentät kiitoteineen. Kartta sisältää pari vuotta vanhan käännepistetiedoston jossa lentokenttien yhteydessä mahdollisimman kattavasti tietoja, pitäisi löytyä esim. taajuudet ja pisimmän kiitotien pituus ja suunta.

Osoittamalla xcsoarille uuden käännepistetiedoston, lakkaa se käyttämästä kartan sisällä olevaa.

Ilmatiloista on mulla ollut projektina saada automaattisesti kaikki ilmatilamuutokset päivittymään xcsoarin ymmärtämään formaattiin mutta on ollut hidasta viime aikoina. Nykyään on tarjolla paremmin koneluettavia datalähteitä kuin viime ja toissa vuonna, joten ehkä se vielä sieltä tulee. Odotellessa voit käyttää Hanskin täällä julkaisemaa ilmatilafilettä.

Vastaa Viestiin